Mi az a FabLab?

A győri FabLab tagja a The Resilience Collective nevű nemzetközi összefogásnak, amiben a szervezetek a készségek és gyakorlatok egyedi kombinációjával rendelkeznek, így biztosítják egymás között a szinergiát. A Resilience Collective projektek célja a digitális technológiák alkalmazása a közösségek fejlesztése érdekében, kifejezetten a gyermekvédelem és a gyermekek edukációja terén. Ha többet szeretne tudni erről az összefogásról, arról itt olvashat. 

A FABLAB EGY LEHETŐSÉG

A munkanélküliség napjainkig nagy probléma a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok között. Az ilyen csoportokba tartozó fiatalok ki vannak szolgáltatva mind a társadalmi, mind a gazdasági kirekesztésnek. Ilyen körülmények között a hátrányos helyzetű gyermekek egyáltalán nem vagy csak nehezen tudják fejleszteni képességeiket. Erre kínál egy megoldást a győri FabLab!

Ismerje meg milyen foglalkozásokat találhat a FabLab-ben 

EGY HELY, AHOL TANULNI LEHET

A Terre des hommes alapítvány és egyik partnere Győrben létrehozott egy Gyártási Laboratóriumot (Fabrication Laboratory – FabLab), hogy segítsen a hátrányos helyzetű gyerekeknek. A FabLab nehézsorsú gyerekek kihívásain próbál segíteni. A FabLab-ban a gyerekek megismerkedhetnek korszerű technológiákkal, mint például a 3D nyomtatás, lézervágás, vinilvágás, CNC marás, digitális varrás…

Megtanítjuk a gyerekeknek ezeket a speciális berendezések használatát. Ez remek lehetőség is, hogy fejlesszék a kreatív képességeiket. A FabLab olyan tanulási utat kínál, amely megmutatja a hátrányos helyzetű gyermekeknek a digitális gyártástechnológiák alapjait és használatát is egyben.

Járja be a virtuális FabLab-et!

ITT TALÁLSZ MEG MINKET!

Copyright © 2021 FabLab Győr. Minden jog fenntartva. All rights reserved.