Mi játszva tanulunk!

A FabLab-ban rengeteg innovatív készségfejlesztő szolgáltatás közül választhat legyen szó csoportos vagy egyéni foglalkozásról! 

A FabLab Győrben szívesen látunk minden fiatal gyermeket, akik szeretnének megismerkedni a modern és innovatív gyártási technológiákkal. Remek lehetőségeket nyújtunk, hogy a fiatalok megtanulják műhelyfoglalkozások keretein belül a 3D modellezést, a 3D nyomtatást, a CNC marást, a lézergravírozást, az Arduino táblák vagy a digitális varrógépek használatát, de még a pólónyomtatást is kipróbálhatják nálunk!

FOGLALKOZÁSOK

Egy jó hangulatú otthonos környezetben várunk benneteket, izgalmas alkotó foglalkozásokra.

A "TE" márka

Új izgalmakkal teli foglalkozásainkon azon munkálkodunk, mik azok a dolgok, amik számotokra fontosak, és hogyan mutathatjátok meg ezt másoknak is. Teljesen egyedi ruhakiegészítőket (pólókat; vászontáskákat) és ékszereket (gyűrűket, medálokat) készíthettek magatoknak saját tervezésű mintákkal; logókkal vagy éppen felvarrókkal ellátva. Mi készen állunk: a hímzőgép percek alatt készít több színű mintákat, a matricavágó mellett pedig soksok színes alapanyag várja tervezőket – titeket. 

Ha tetszik a program,  írj üzenetet!

Kisbútor workshop

Tervezd meg és készítsd el saját bútorodat a FabLabban! A foglalkozásokon azon dolgozunk, hogyan-miképp tehetjük otthonosabbá és kényelmesebbé saját környezetünket. Ötletelünk tervezünk és létrehozunk egy-egy egyedi kisbútort, amit a foglalkozássorozat végén haza is vihettek. Mindeközben használunk 3D nyomtatót, de ismerkedünk a lézervágással és CNC marással is. Készülhet éjjeliszekrény, reggelizőtálca vagy bármi, amit megálmodtok.

Ha tetszik a program,  írj üzenetet!

Íróasztal újratöltve

Alakítsd az íróasztalodat a legmenőbb tanulósarokká! A cél, hogy egy fa keretet töltsünk meg a lehető legizgalmasabb módon 3D nyomtatott és lézervágott elemekkel, amik kifejezetten a Te személyes tárgyidat és iskolaszereidet rejthetik majd a jövőben. A foglalkozásokon megismerkedhettek a 3D modellezés alapjaival, rutinosak lehettek a 3D nyomtatásban vagy akár a lézervágásban is. A cél az, hogy minél ötletesebb kis asztali tárolók készüljenek, amivel együtt rengeteg hasznos tudást is hazavihettek majd magatokkal.

Ha tetszik a program,  írj üzenetet!

Minden ami 3D

Ötletelj, tervezz, nyomtass! Kifejezetten a legkeresettebb technológiára fókuszálva hirdetjük meg foglalkozásainkat, amik a 3D modellezésre és 3D nyomtatásra fókuszálnak. Egy újonnan alakuló csoporttal keresünk egy olyat témát, ami midndenki fantáziáját megmozgaja, majd ebben a témában tervezünk különféle tárgyakat, amik nyomtatás után egy kis kollekcióvá állnak össze. Rajzolni itt már laptopokon fogunk egy látványos 3D modellezőprogramban, és nyomtatjuk ki saját terveinket 3D nyomtatóval.

Ha tetszik a program,  írj üzenetet

Egyéni projektek

Mindig nyitottak vagyunk egyéni ötletekre különösen, ha azok lelkes fiataloktól származnak. A FabLabban igyekeztük úgy összeállítani a műhelyt, hogy a valóban el tudjátok engedni a fantáziátokat, és a képzeletnek minél kevesebb dolog szabjon határt. Szeretnénk arra ösztönözni a hozzánk érkezőket, hogy merjenek nagyot álmodni és dolgozni érte hiszen így születnek az egyre újabb és izgalmasabb megoldások, amik körülvesznek bennünket. 

Ha van egy ötleted, amit szeretnél megvalósítani,  írj üzenetet!

ITT TALÁLSZ MEG MINKET!

Copyright © 2021 FabLab Győr. Minden jog fenntartva. All rights reserved.