Mi játszva tanulunk!

A FabLab-ban rengeteg innovatív készségfejlesztő szolgáltatás közül választhat legyen szó csoportos vagy egyéni foglalkozásról! 

A FabLab Győrben szívesen látunk minden fiatal gyermeket, akik szeretnének megismerkedni a modern és innovatív gyártási technológiákkal. Remek lehetőségeket nyújtunk, hogy a fiatalok megtanulják műhelyfoglalkozások keretein belül a 3D modellezést, a 3D nyomtatást, a CNC marást, a lézergravírozást, az Arduino táblák vagy a digitális varrógépek használatát, de még a pólónyomtatást is kipróbálhatják nálunk!

FOGLALKOZÁSOK

Mi olyan iskolán kívüli foglalkozásokat kínálnunk, amelyek tantervbe építhetők, így mind egyéni, mind intézményi szinten is lehet jelentkezni hozzánk! Nem fognak csalódni, a gyerekek is imádni fogják! 

3D nyomtatás

A FabLab Győrben összesen 6 darab 3D nyomtató található, ezeken keresztül a fiatalok megismerhetik a 3D nyomtatás folyamatát egészen a tervezéstől a megvalósításig. Rengeteg nyomtatható modell közül választhatják ki a számukra legkedvesebbet és kisérhetik végig a nyomtatás folyamatát. Ezzel együtt még a 3D szkennelés és tervezés világába is betekintést nyújtunk a foglalkozás keretén belül!

Ha tetszik a program, akkor egyeztessen velünk időpontot üzenetben.

CNC gravírozás/marás

A CNC gépek a mai modern gyártástechnológiák alapjait jelentik, ezért tartjuk fontosnak, hogy a FabLab Győrben ezzel a módszerrel is megismerkedhessenek a gyerekek. A foglalkozás során a fiatalok megismerkedhetnek a CNC technológia alapjaival és átfogó tudást szerezhetnek a gép működésének alapjairól, illetve a gépet vezérlő szoftver használatáról.

Ha tetszik a program, akkor egyeztessen velünk időpontot üzenetben.

Lézergravírozás

A lézergravírozás napjainkban igen nagy hagyománya van már, ami nem véletlen, hiszen sokoldalú felhasználási lehetőséget kínál, aminek lényegében csak a kreativitás szab határt. A győri FabLab lézervágó, lézergravírozó gépe a műhely egyik legértékesebb berendezése. A gyerekek nagyon sokféle ajándéktárgyat készíthetnek a használatával, hiszen a gép képes fát, fémet, bőrt és üveget is megmunkálni. A foglalkozás keretén belül a fiatalok megismerhetik a berendezés működésének alapjait és a grafikai tervezés lépéseibe is betekintést nyerhetnek.

Ha tetszik a program, akkor egyeztessen velünk időpontot üzenetben.

Pólónyomtatás

A FabLab Győrben a gyerekek egyedi pólókat készíthetnek magukat, hiszen a műhelyben egy hőpréses pólónyomtató is megtalálható. A fiatalok két lehetőség közül választhatnak a foglalkozáson. Az egyiknél számitógépes grafikai tervezéssel készíthetik el az általuk megálmodott mintát. A másik lehetőségnél saját fantáziájukat és kézügyességüket felhasználva alkothatnak/festhetnek egy képet, amit később digitalizálunk és a pólóra nyomunk. Ez egy remek lehetőség, ahol a gyerekek kiélhetik fantáziájukat és fejleszthetik kreativitásukat.

Ha tetszik a program, akkor egyeztessen velünk időpontot üzenetben.

Egyedi projekt konzultáció

Ez a győri FabLab egyik komplex és több alkalmas foglalkozása, ahol az egyedi ötlettől egészen a megvalósításig segíthetnek a gyerekek, egy igazi kreatív tréning. Az első alakalom során a gyerekek bemutatják saját, kreatív ötleteiket a FabLab munkatársainak, akik segítenek kidolgozni a megvalósítás menetét. Az első alkalom felfogható egy konzultációnak és projekttervezésnek is, mivel a későbbi foglalkozás(ok) során fog majd megvalósulni a terv.

Ha tetszik a program, akkor egyeztessen velünk időpontot üzenetben.

Pályaorientációs tanácsadás

Manapság a gyerekeknek egyre nehezebb megtalálni azt, amivel foglalkozni szeretnének úgy, hogy abban örömüket is leljék egy életen át. Ez kifejezetten igaz a hátrányos helyzetű gyermekek esetén, hiszen ők úgy érezhetik, hogy nagyon kevés lehetőség áll előttük és nem mindig adott az a szociális légkör, amely segítené őket. A győri FabLab munkatársai ebben segítenek. Képezett szakemberek segítségével egy önismereti tréning keretén belül a megkeressük azokat a motivációs tényezőket, melyek fontosak a gyerekek számára és ezekhez mérten javaslunk életpályákat a számukra.

Ha szeretné, hogy segítsünk a megtalálni a fiataloknak a megfelelő életpályájukat, akkor írjon nekünk!

ITT TALÁLSZ MEG MINKET!

Copyright © 2021 FabLab Győr. Minden jog fenntartva. All rights reserved.