Az alapítványról, rólunk!

A győri FabLab-et a svájci székhelyű Terre des hommes Alapítvány alapította, melynek célja a hátrányos helyzetű gyerekek integrációjának elősegítése és egyben edukálása. Ezen oknál fogva, a szinergia végett a Terres des hommes összefogott a Pressley Ridge szervezettel, hogy még hatékonyabban segíthessen a rászorulókon. A Pressley Ridge Hungary nagy tapasztalattal rendelkezik a fiatalok oktatása terén, illetve olyan kiemelkedő oktatási módszertanokat alkalmaznak, melyek elősegítik a gyerekek a fejlesztését. Továbbá olyan pszichoszociális tevékenységben jártasak, amelyek hasonlóan pozitív hatást tudnak gyakorolni a fiatalok életére, mint például: a csapatmunka és az alkalmazkodóképesség fejlesztése, életcélok kitűzése és megfelelő mértékű felelősségvállalás segítése.

A Terre des hommes Svájc legismertebb gyermekvédő szervezete. A Magyarországi Terre des hommes Alapítvány “Lausanne” a svájci székhelyű Terre des hommes regionális irodájaként működik, és segíti az albániai, koszovói, moldovai, és romániai irodák munkáját is. A céljuk a hátrányos helyzetű  gyermekek életkörülményeinek folyamatos javítása, így a szervezet missziója a rászoruló gyermekek segítése, és ezt két fő területen végzi, az egészségügyben és a gyermekvédelemben Az alapítvány öt kiemelt célt szeretne elérni:

  • a három év alatti gyermekek egészségének javítása és a speciális orvosi ellátásra szoruló gyermekek segítése
  • a vándorló gyermekek védelme
  • a gyermekek kizsákmányolásának megelőzése
  • a helyreállító igazságszolgáltatás terjesztése
  • humanitárius segélyek nyújtása a katasztrófa helyzetekbe került gyermekek és családok részére

A Terre des hommes arra törekszik, hogy megerősítse a gyermekvédelmi rendszereket, hogy a veszélyeztetett gyermekek hozzájussanak a szükséges védelemhez, miközben partnerekkel együttműködve próbál országokon átnyúló megoldásokat találni a vándorló gyermekek védelmére.

A Pressley Ridge 1832 óta foglalkozik gyerekek és családok segítésével. Ez a nemzetközi szervezet az Egyesült Államokból indult, Európában Magyarország mellett még Portugáliában folytat tevékenységet. A Pressley Ridge Magyarország Alapítvány célja a súlyos magatartási-, beilleszkedési- és érzelmi nehézségekkel küzdő fiatalok életvezetési esélyeinek növelése. Magyarországon 2003 óta a viselkedésük miatt „problémásnak” minősített gyerekek oktatását, segítését, gondozását végzik. Az alapítvány tevékenységét így lehet összefoglalni: 

  • A fiatalok erősségeire építve érik el a legtartósabb eredményeket a magatartásváltozás terén.
  • A kezelésben minden szinten, a fiatalokkal is partnerségben dolgoznak.
  • A szemlélet átformálásával segítik a magatartási problémákkal küzdő gyerekeket és családjaikat.
  • Szakembereik a gyerekekkel közvetlenül foglalkoznak, folyamatos szakmai képzésekkel, konzultációval, szupervízióval, és utókövetéssel támogatják őket.

Összefoglalva a Pressley Ridge speciális módszerrel segíti az érzelmileg zavart és viselkedésükkel gondot okozó fiatalokat, így a gyerekek képesek lesznek, hogy sikeresen integrálódjanak családjukba, lakókörnyezetükbe, illetve iskolájukba.

Az Alapítványnak jelenleg három tevékenységi területe van: intézményi fejlesztés, gyerekcsoportokkal való közvetlen munka, valamint képzés és tanácsadás. Ezek mellett a szakmapolitikai ügyek képviseletét is feladatának tartja. A tevékenységek  során kiemelten fontos az élménypedagógia, mint eszköz használat, valamint tudásunk széles körben való megosztása.

ITT TALÁLSZ MEG MINKET!

Copyright © 2021 FabLab Győr. Minden jog fenntartva. All rights reserved.